12 Eylül 2009 Cumartesi

Chelsea puanları Stoke'ladı: 1-2

Chelsea'yi melekler korudu. Sezona oldukça sıkı bir başlangıç yapan ve ligdeki ilk dört maçında dört galibiyet alarak rakiplerini korkutan Maviler, Premier Lig'in bu sezon çok can yakacak gibi görünen ekibi Stoke City deplasmanından 3 puanı çok ama çok zor kurtardı.

Evsahibi takım, karşılaşmanın 32. dakikasında sağ taraftan kullanılan kornerde, boştaki Diagne Faye'nin düzgün kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. Chelsea takımıysa, 45. dakikada Lampard'ın zekice pasını alan Didier Drogba'nıni, rakip savunma oyuncusundan sıyrılıp sol ayağıyla yaptığı kavisli vuruşta topun filelere gitmesiyle beraberliği yakaladı.

Karşılaşmanın ilk devresi 1-1 sonuçlandıktan sonra ikinci yarıda daha atak oynayan ve galibiyete yaklaşan taraf, konuk Chelsea oldu. Özellikle de Ballack, Drogba gibi yıldızlarıyla önemli pozisyonlar bulan Chelsea, bu fırsatları değerlendiremeyerek maçın son dakikalarına beraberlikle girdi. Ancak futbolda son düdük çalmadan, hiçbir şeyden emin olmamak gerekiyor. Chelsea'nin 90+4'te yakaladığı pozisyonda yaptığı vuruş, Chelsea'ye galibiyet golünü getirirken, bu pozisyonda topu kurtarabilecek olan Stoke kalecisi Sorensen, bir bakıma takımının yenilgisinde pay sahibi oldu.

Tuncay'a yer verilmedi

Bu sonucun ardından, haftaya lider giren Chelsea, 5. haftayı da kayıpsız kapatarak 15 puana ulaştı. Chelsea'nin liderlik koltuğunda puan farkı elde edip etmeyeceği, hemen peşindeki Tottenham Hotspur'un bu akşam Manchester United'la yapacağı maçın sonucuna bağlı olacak.

Tuncay Şanlı'nın 90 dakika boyunca forma şansı bulamadığı karşılaşmanın ardından evsahibi Stoke City ise, 7 puanda kaldı. Stoke City, Premier Lig'deki ilk 5 maçında 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi elde etti.
1-0 A.Faye 32'

1-1 D.Drogba 45'

1-2 Malouda 90'+3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder