30 Ağustos 2009 Pazar

Manchester United-Arsenal 2-1

Arsenal harika başladı
Premier Lig’in son şampiyonu Manchester United, Old Trafford’da, lige fırtına gibi bir başlangıç yapan Arsenal’i konuk etti.
8. dakikada Arsenal savunmasının zorlandığı pozisyonda, Fletcher etkili bir vuruş yapamadı. 25’te Van Persie, Vidic’i geçmeyi başarsa da, topu Evra’dan kurtaramadı. 26’da Foster’ın uzaklaştırmaya çalıştığı top Arshavin’in önünde kaldı. Ancak Rus oyuncu çerçeveyi bulamadı.
31’de Rooney’i kullandığı serbest vuruş, az farkla dışarı çıktı. 40’ta Arshavin’in füzesinde Foster topu çıkarmayı başaramazken, Arsenal United deplasmanında 1-0 öne geçti. 45’te Vidic yakın mesafeden önemli bir pozisyondan yararlanamadı. İlk yarı 1-0 konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi.
United ağırlığını koydu
İkinci yarının ilk ciddi atağı Arsenal’den geldi. 48’de Van Persie, Arshavin pasında sol ayağıyla çok güzel bir vuruş yaparken, Foster harika bir kurtarışla kalesini gole kapattı.
58’de Almunia ile karşı karşıya kalan Rooney, İspanyol kaleci tarafından düşürülünce United bir penaltı kazandı. 59’da penaltı atışını kullanan Rooney, takımına 1-1’lik beraberliği getirdi.
62’de Van Persie kullandığı serberst vuruş direkte patladı. 64’te Giggs’in sol tarafta kullandığı serbest vuruşta, Diaby’nin ters kafa vuruşu United’ı 2-1 öne geçirdi.
69’da Evra müsait pozisyondan yararlanamadı. 90+1'de Nani'nin pasında Berbatov farkı arttırmayı başaramadı. 90+3'de Nani çok müsait pozisonda etkisiz bir son vuruş yaptı.
90+5'te hakemle tartışan Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger tribüne gönderildi.
Karşılaşma 2-1 Manchester United üstünlüğüyle bitince, Arsenal bu sezon ligdeki ilk yenilgisini aldı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder